Welke metalen gevelbekleding kan u kiezen?

De gevel bekleden met crepi, hout of pvc is een vaak voorkomende keuze. Maar hebt u er al eens aan gedacht om voor metalen gevelbekleding te kiezen? Dit type van gevelbekleding wordt steeds populairder. Hieronder leest u uit welke metaalsoorten u kan kiezen en welke voordelen deze hebben.  

Waarom kiezen voor metalen gevelbekleding

Wie voor houten gevelbekleding kiest, kiest voor een specifieke charme maar ook voor een intensief onderhoud. Kunststof gevelbekleding zoals pvc is dan weer heel onderhoudsvriendelijk maar minder stevig dan hout of aluminium.

Met metalen gevelbekleding zoals aluminium kiest u voor stevig materiaal dat roestvrij en onderhoudsvriendelijk is en een zeer lange levensduur heeft. Wist u trouwens al dat u met aluminium gevelbekleding ook voor een houten look kan kiezen zoals op de onderstaande foto?

De populairste metaalsoorten

Aluminium, inox, koper en zink zijn veruit de meest gebruikte metalen voor gevelbekleding. Ze gaan niet enkel zeer lang mee maar hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. Deze metaalsoorten zijn zowel licht als sterk en goed combineerbaar met andere materialen.

Het grote voordeel van metaal – en specifiek van aluminium – is dat het in diverse afwerkingen en talloze kleuren verkrijgbaar is. Dit type van gevelbekleding is ook makkelijk te bevestigen. Zo worden aluminium profielen met een uniek en onzichtbaar bevestigingssysteem op dragers vastgeklikt.

Wilt u voor uw gevelbekleding een groene keuze maken? Ga dan voor aluminium! Deze grondstof is in grote hoeveelheden op onze aarde aanwezig en is 100% recycleerbaar.

Een strakke en moderne look

Metalen gevelbekleding past perfect bij de hedendaagse architectuur en is uitermate geschikt om uw woning of kantoor een strakke en moderne uitstraling te geven. En waarom buiten en binnen niet in elkaar laten overlopen tot één strak geheel? Met aluminium profielen hoeft dat niet bij dromen te blijven. Laat u hier alvast inspireren.

Meer informatie en inspiratie

De juiste gevelbekleding kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Laat u door Gudi te Erpe-Mere adviseren. Met aluminium profielen van Renson bieden wij een totaaloplossing voor zowel horizontale als verticale gevelbekleding die zich kenmerkt door kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze toonzaal.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.