De verschillende soorten raamprofielen uitgelegd

Op zoek naar ramen die perfect bij uw woning passen? Dan hebt u keuze uit tal van mogelijkheden, want er zijn veel verschillende soorten raamprofielen. Hoewel u bij ons enkel aluminium ramen vindt, leggen wij de voor- en nadelen van elke soort raamprofiel graag voor u uit.

Aluminium raamprofielen

Een keuze voor aluminium raamprofielen is altijd een goede keuze. Het esthetische plaatje klopt, maar dat is lang niet alles. De lange levensduur en goede isolatie van het materiaal zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Ze houden in de zomer de warmte en in de winter de koude buiten. De SAPA aluminium ramen uit ons gamma voldoen aan de EPB-regelgeving en zijn daarom geschikt voor BEN-woningen en passiefhuizen.

SAPA aluminium ramen worden niet aangetast door wisselende weersomstandigheden. Daarnaast zijn de sterke profielen ideaal voor grotere raamoppervlakken, hebben ze nauwelijks onderhoud nodig en hebt u een ruim aanbod aan vormen en kleuren.

Het prijskaartje van aluminium is iets hoger dan dat van hout of PVC, maar dat is volledig terecht. Aluminium kent geen kwaliteitsverlies, en is dus erg duurzaam en vormvast. Raamprofielen uit aluminium gaan gegarandeerd een leven lang mee.

Stalen ramen

Net als aluminium ramen, zijn stalen ramen ook erg sterk. Omdat staal zo sterk is, kunnen de raamprofielen fijner gemaakt worden. Een zeer elegante oplossing voor grotere raampartijen. Ook hier kan u kiezen voor een afwerking in verschillende kleuren.

Houten buitenschrijnwerk

Houten raamprofielen zijn nog steeds een populaire keuze, dankzij de warme uitstraling en het prijskaartje. Hout is daarnaast ook een prima isolerend materiaal. Hierbij moet u wel rekening houden met het onderhoud dat hout vergt. U moet elke 2 tot 5 jaar een beschermende laag aanbrengen om het hout te onderhouden.

PVC ramen

Ook PVC wordt frequent gebruikt voor raamprofielen. PVC heeft vooral op vlak van onderhoud en duurzaamheid enkele belangrijke voordelen. Zo bieden ze een prima isolatie, zijn ze ongevoelig voor vocht en gaan ze erg lang mee. Ze zijn bovendien qua prijs vergelijkbaar met hout. PVC is echter niet geschikt voor grotere glasoppervlakken, omwille van de beperkte stabiliteit en grote uitzettingscoëfficiënt.

Meer weten over onze aluminium raamprofielen?

Als aluminium specialist, kan u bij Gudi aluminium ramen vinden van de hoogste kwaliteit. Bij ons hebt u keuze uit allerlei types aluminium ramen: van kantelramen tot kiep- en schuiframen. Maar ook voor verschillende stijlen en systemen kan u bij Gudi terecht. Wij maken uw aluminium ramen volledig naar uw wens en smaak. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.