Raamventilatie, is dat nodig?

Gemiddeld produceert een gezin 10 liter vocht per dag door te douchen, te koken, was te drogen … Goede ventilatie zorgt ervoor dat vervuilde en vochtige lucht naar buiten geraakt en schone lucht naar binnen kan stromen. Door raamventilatie wordt uw huis altijd voorzien van schone lucht.

De troeven van raamventilatie

Natuurlijk kan u ook de ramen af en toe wijd open gooien. Toch zijn er heel wat goede redenen om te kiezen voor raamventilatie.

  • U geniet het hele jaar door van een gezond binnenklimaat want er komt altijd verse lucht rechtstreeks uw woning binnen. Ook in de winter wanneer u de ramen minder graag openzet.
  • Een wijd open raam laat insecten binnen en als het regent houdt u het niet droog. Raamventilatie is perfect waterdicht en ook insecten geraken niet binnen door een raamrooster.
  • U kan kiezen voor geluiddempende raamventilatie. Woont u in een drukke buurt? Dan zijn roosters met extra hoge akoestische demping een goede oplossing.
  • Een goed geïsoleerde woning vraagt om goede verluchting. Raamventilatie voert lucht af en aan zonder de isolatiewaarde aan te tasten.
  • Raamventilatie is een discrete en stijlvolle oplossing om verse lucht in huis te halen. De roosters zijn amper zichtbaar. Ze zijn heel subtiel verwerkt in de raamprofielen.
  • Natuurlijke luchttoevoer vraagt geen energie. Raamventilatie is dus energiezuinig

In combinatie met een ventilatiesysteem dat vervuilde lucht afvoert, is raamventilatie het meest efficiënt. U kan ook kiezen voor een automatisch ventilatiesysteem. Dat ventileert alleen wanneer en waar nodig op basis van continue metingen van de binnenluchtkwaliteit. Welk systeem u het best kiest voor de ventilatie van uw huis, hangt uiteindelijk af van uw situatie.

Wil u meer informatie over raamventilatie? Of wil u graag nieuwe ramen met raamventilatie? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op met ons voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.