Railsystemen voor schuiframen: wat zijn uw mogelijkheden?

Wat is er heerlijker dan in de zomer uw ramen open te gooien? Een schuifraam in uw woning zorgt voor verbinding tussen binnen en buiten. En voor extra veel natuurlijk licht en efficiënte verluchting.  U kiest uit verschillende railsystemen om ramen open te kunnen schuiven: monorail, duorail en trirail. Maar waar zit het verschil?

Met monorail kiest u groots

Een monorail is een schuifraam met één rail. Dit systeem heeft één vast deel en één verschuifbaar deel. Het vaste deel is minstens even groot, maar meestal groter dan het verschuifbare gedeelte. Het deel dat u kan openschuiven is dus minder groot, maar het smalle profiel geeft uw raam een minimalistische, strakke look. Dit railsysteem maakt het bovendien mogelijk om te kiezen voor ramen tot tegen de grond of heel hoge ramen.

Duorail, een klassieker

Een duorail is de klassieker onder de railsystemen voor schuiframen. Beide ramen zijn op identieke hoogte gemonteerd en ze zijn ook exact even groot. Dat zorgt voor een symmetrisch effect. Meestal schuift alleen de binnenste vleugel open. Wil u een grote raampartij en een extra grote raamopening? Dan kan u kiezen voor een dubbel schuifraam met twee vaste en twee bewegende delen. Met de twee bewegende delen in het midden, creëert u een grote opening.

Trirail, als het raam heel groot open mag

Wil u hele brede raampartijen of een grote doorgang naar buiten? Dan is een trirail de logische keuze. Het bestaat uit drie gelijke delen op drie rails, waarvan u er twee over een vast deel kan schuiven. Zo kan u twee derde van uw schuifraam openzetten!

Zoekt u het juiste systeem voor uw huis? We helpen u graag om de juiste keuze te maken tussen de verschillende railsystemen. Of neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.