De belangrijkste troeven van aluminium schrijnwerk

Hebt u nieuwbouw- of verbouwplannen? Dan moet u wellicht nog de knoop doorhakken wat de materiaalsoort voor uw ramen en deuren betreft. Om die keuze te vergemakkelijken, lijsten we hieronder de populairste troeven van aluminium schrijnwerk op. Een metaalsoort die de laatste jaren steeds meer gekozen wordt. En wie weet… misschien binnenkort ook door u?

Aluminium scoort op alle vlakken

Op alle vlakken scoren lijkt misschien een straffe uitspraak maar toch is het zo. Lees daarom zeker ons overzicht van alle pluspunten van aluminium erop na. Wij filteren er voor u graag nog even de belangrijkste troeven van aluminium schrijnwerk uit. Troeven die wij keer op keer kunnen waarmaken door het verdelen en plaatsen van de kwalitatieve aluminiumoplossingen van Sapa.

Troef 1: voor elke bouwstijl

De keuze van uw binnen- en buitenschrijnwerk bepaalt grotendeels de uitstraling van uw woning. Gaat u voor een moderne, landelijke of industriële look? Aluminium ramen en deuren maken het voor u waar! De aluminium profielen van Sapa zijn onder meer beschikbaar in verschillende designs. En dat zowel qua afwerking als qua kleur. Zo is hun Ligna-profiel bijvoorbeeld perfect voor wie fan is van ramen en deuren in staallook.

Troef 2: een maximale lichtinval

Wat ultraslanke raamprofielen betreft is aluminium de absolute koploper. Deze unieke eigenschap geeft de kans om een maximale lichtinval te creëren, ook en vooral voor grote raampartijen. De Artline ramen van Sapa bieden alvast de dunste aluminiumprofielen die vandaag op de markt te vinden zijn.

Troef 3: een goede isolatie

Kiest u voor aluminium schrijnwerk, dan kiest u simpelweg voor een lage U-waarde (lees: de mate waarin een materiaal isoleert). Voor de twijfelaars hebben we in een eerdere blog de isolatiewaarde van aluminium profielen toegelicht. Binnen het assortiment van Sapa zijn er de Avantis 95 ramen en deuren die garant staan voor buitengewone thermische prestaties.

Troef 4: onderhouds- en milieuvriendelijk

Twee aparte maar zeer interessante troeven die we maar al te graag herhalen. Want aluminium raam- en deurprofielen zijn makkelijk te onderhouden. Daarbij komt nog dat aluminium oneindig recycleerbaar is zonder kwaliteitsverlies. Een gebruiksvriendelijk én uiterst duurzaam materiaal bij uitstek dus!

Overtuigd door de troeven van aluminium schrijnwerk?

Aarzel dan vooral niet om ons te contacteren. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op zodat u precies weet waar u aan toe bent!

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.