Waarom kiezen voor aluminium buitenschrijnwerk bij nieuwbouw en renovatie?

Sta je op het punt te bouwen of te verbouwen? Dan heb je ongetwijfeld uren, dagen of zelfs weken nagedacht over de materiaalkeuze van je buitenschrijnwerk. Ga je voor de authenticiteit van hout, het gebruiksgemak van pvc of de stijlvolle uitstraling van aluminium? Wij gaan resoluut voor aluminium en vertellen je graag waarom.

De keuze voor het juiste buitenschrijnwerk wordt steeds belangrijker. Niet alleen zorgen kwalitatieve ramen en deuren in combinatie met hoogrendementsglas voor een fikse verlaging van de EPC-score, bovendien verhogen ze je wooncomfort.

Met aluminium buitenschrijnwerk bij nieuwbouw en renovatie zit je alvast goed. Aluminium is een erg licht, maar zeer stevig materiaal. Daardoor is het ideaal om grote raamoppervlakken te overspannen. Daarnaast kan het uitpakken met uitstekende isolerende kwaliteiten, zowel op thermisch als op akoestisch vlak. Bovendien gaat aluminium buitenschrijnwerk tientallen jaren mee en is het erg onderhoudsvriendelijk.
Net als ramen in pvc zijn aluminium ramen beschikbaar in ontelbare kleuren.

aluminium_buitenschrijnwerk
aluminium_buitenschrijnwerk

Aluminium buitenschrijnwerk, een ecologische keuze

Kiezen voor aluminium buitenschrijnwerk bij nieuwbouw en renovatie is kiezen voor een milieuvriendelijke aanpak.

Aluminium ramen en deuren worden immers grotendeels gemaakt van gerecycleerd aluminium. De recyclage van aluminium vereist bovendien veel minder energie dan de aanmaak van nieuw aluminium.

Daarenboven hebben aluminium ramen en deuren erg weinig onderhoud nodig en gaan ze zeer lang mee. Hebben ze uiteindelijk hun beste tijd gehad, dan verdwijnen ze niet in de vergeetput, maar worden ze opnieuw gebruikt voor de aanmaak van nieuw buitenschrijnwerk.

Meer weten?

Kies jij voor aluminium buitenschrijnwerk bij nieuwbouw of renovatie? Bezoek onze toonzaal. Wij helpen je graag verder bij de keuze van je profielen en kleuren.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.