Mijn aluminium ramen kraken, wat nu?

Het juiste buitenschrijnwerk zorgt ervoor dat jouw energiefactuur gevoelig daalt, dankzij de voortreffelijke isolerende kwaliteiten. Maar goede ramen en deuren tillen ook het algemeen wooncomfort omhoog. En toch kan het af en toe mislopen… Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je aluminium ramen kraken?

Mijn aluminium ramen kraken, wat nu?

Krakende ramen in aluminium zijn eerder een zeldzaamheid. Meer nog, dit euvel wordt slechts zeer af en toe vermeld door eigenaars van nieuwe aluminium ramen. Maar laten we je meteen gerust stellen: eigenlijk is er helemaal geen sprake van een probleem. Het kraken van de aluminium profielen wordt veroorzaakt door het uitzetten ervan.

Wanneer de zomerzon flink van jetje geeft, zal de buitenkant van je raam sneller opwarmen dan de binnenkant. Dat leidt tot de uitzetting van het materiaal. De thermische onderbreking in je profiel zal – vruchteloos - proberen die uitzetting tegen te houden. Dat zorgt voor het krakend geluid. In principe ben je hier na één zomerperiode vanaf. Zodra de profielen hun maximale en minimale uitzettingspunt bereikt hebben, houdt het kraken immers op.

Zoals gezegd komen krakende aluminium ramen slechts zeer sporadisch voor. Het gaat dan meestal om ramen die pal in de zon en uit de wind staan.

aluminium ramen kraken
aluminium ramen kraken

Aluminium ramen, de juiste keuze!

Aluminium ramen bieden een hele resem voordelen.
Laten we er enkele opsommen:

  • Aluminium is erg licht, maar zeer stevig. Dat maakt aluminium ramen ideaal om grote oppervlakten te overspannen.
  • Aluminium is erg milieuvriendelijk. Het kan immers 100% gerecycleerd worden. Bovendien vraagt de recyclage van bestaand aluminium heel wat minder energie dan de productie van nieuw aluminium.
  • Ramen in aluminium zijn uiterst stijlvol en passen bij zowat elke bouwstijl.
  • Aluminium is uitermate duurzaam en vereist een minimum aan onderhoud. Het is volledig kleurvast en vochtbestendig.

Meer weten?

Heb jij last van krakende ramen in aluminium? Wij vertellen je graag hoe dit komt en gaan meteen ook dieper in op de voordelen van aluminium ramen. Contacteer ons gerust voor meer info.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.