U-waarde aluminium profiel: verbeter uw isolatie in huis

Denkt u eraan om uw huis van aluminium raam- en deurprofielen te voorzien? Dan hoeft u niet meer te twijfelen! Men gaat er vaak vanuit dat de isolatie van ramen en deuren enkel bepaald wordt door de beglazing. Ook de gekozen profielen spelen hierin een belangrijke rol. En wist u dat de U-waarde van een aluminium profiel heel goed scoort? We lichten dat even in mensentaal voor u toe.

Even opfrissen... wat betekent die U-waarde nu precies?

De U-waarde – vroeger ook wel de K-waarde genoemd – is synoniem met isolatiewaarde. Deze waarde geeft aan hoe goed een bepaald materiaal isoleert. En bij isoleren denken we spontaan aan het behouden van warmte in huis. Hoe lager de U-waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat. Hoe bereik je nu een zo laag mogelijke U-waarde? Dat hangt af van twee elementen: de keuze van de beglazing én de profielen van uw ramen en deuren.

De U-waarde van een aluminium profiel

We legden u eerder al het belang van de juiste beglazing voor een goede isolatie uit. Aluminium ramen en deuren komen die isolatie alleen meer ten goede. Een bijkomende reden om voor aluminium profielen te kiezen is dat ze slanker gemaakt kunnen worden dan hout of pvc. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakte waarlangs ze warmte verliezen kleiner wordt. Een win-win op alle vlakken dus!

Hoe houdt aluminium de kou buiten?

Een aluminium profiel heeft een binnen- en buitenzijde en in het midden daarvan zit de isolator. Deze zorgt ervoor dat de zijden elkaar niet rechtstreeks aanraken. De kou blijft aan de buitenkant van het kozijn en kan niet doordringen naar binnen.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over het plaatsen van aluminium ramen en deuren? Neem dan contact met ons op. Wij geven u met plezier wat meer uitleg over de exacte U-waarde van uw aluminium profiel. De prijs van uw project verduidelijken we in deze blog. Uiteraard stellen wij ook graag een vrijblijvende offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.