Wat zijn de verschillen tussen een hefschuifraam en een schuifraam?

Schuifraam, schuifdeur, …, er circuleren heel wat termen voor een en hetzelfde type raam. En wat met een hefschuifraam!? Heb je geen idee wat dat is? Wij leggen je graag de verschillen uit tussen een hefschuifraam en een (gewoon) schuifraam.

Een hefschuifraam of een schuifraam?

Een schuifraam in huis tovert je woning om in een lichtrijke ruimte, waarin je het buitenleven als het ware binnen brengt. Maar welk type schuifraam kies je best: een hefschuifraam of een traditioneel schuifraam? Wij gaan dieper in op de verschillen.

Bij een traditioneel schuifraam verschuif je de opengaande vleugel bij het openen. Daarbij zorgen borstels onder- en bovenaan voor een beperkte wrijving. Een hefschuifraam wordt vooral gebruikt bij grotere en/of zwaardere raampartijen. Om het raam te openen, til je de vleugel op. Een slim uitgekiend mechanisme zorgt ervoor dat dit zonder al te veel inspanning kan. Het raam maakt geen gebruik van borstels, maar van rubberen dichtingen. Die zorgen voor de lucht- en waterdichtheid.

Hefschuifraam
Hefschuifraam

De voordelen van een hefschuifraam

Dankzij de rubberen dichtingen krijg je een betere sluiting dan bij een traditioneel schuifraam. De lucht- en waterdichtheid van dit type raam scoort m.a.w. beter. Dient het schuifraam als een belangrijke doorgang die voortdurend open en dicht gaat, dan kies je best voor een hefschuifraam. De rubberen dichtingen zijn veel duurzamer dan de borstels bij een gewoon schuifraam. Het gebruiksgemak en de duurzaamheid heeft echter ook een prijs. Zo kost dit type raam zo’n 15 tot 20% meer dan een traditioneel schuifraam.

Benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie?

Twijfel jij tussen een gewoon schuifraam en een hefschuifraam? Neem contact met ons op. Samen bekijken we welk type schuifraam het best aan jouw noden voldoet.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.