Onderhoud aluminium ramen en deuren: zo gaat u te werk

Het onderhoud van aluminium ramen en deuren is geen zware opdracht, integendeel. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het onderhoud beperkt zich hoofdzakelijk tot het regelmatig reinigen van de profielen. Toch geven we u graag een aantal tips waarmee u jarenlang de tijdloze allure van uw ramen en deuren behoudt.

Hoe onderhoudt u aluminium ramen en deuren?

Aluminium ramen en deuren vragen weinig onderhoud. Gelakt of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt bijgevolg geen vuil of stof aan. Bovendien heeft het geen spleten of schilfers waarin vuil zich kan ophopen. Aluminium deuren en ramen hoeft u bovendien nooit te verven of te vernissen. De verf op het profiel zit namelijk in het profiel gebakken, waardoor ze nooit loslaat en natuurlijke oxidatie niet voorkomt. 

Toch is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor lauw water met een niet-agressief (pH-neutraal) schoonmaakmiddel. Zo houdt u ze langer in topconditie. Woont u in een landelijke omgeving, dan is tweemaal per jaar uw profielen zachtjes poetsen voldoende. In stedelijk gebied maakt u ze best een viertal keer per jaar proper.

Wat doet u beter niet?

Gebruik nooit oplosmiddelen zoals benzine of aceton en schuurmiddelen voor het schoonmaken van uw aluminium ramen en deuren. Ook zuren zoals azijn of alkalische producten zoals ammoniak of soda zijn uit den boze. Zorg er verder voor dat u uw ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warme temperaturen. Dit om te vermijden dat het gebruikte product in de laklaag van de profielen brandt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het reinigen van aluminium ramen en deuren? Of gaat u binnenkort verbouwen en denkt u erover om nieuwe ramen en deuren aan te schaffen? Neem dan contact met ons op. U kan bij ons terecht voor aluminium raam- en deurprofielen op maat. We stellen graag een persoonlijke en vrijblijvende offerte voor u op.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.