Waarom kiezen voor houten, pvc of aluminium ramen en deuren?

Wie aan nieuwe ramen en deuren denkt, staat voor een belangrijke beslissing. Kiest u nu het best voor houten, pvc of aluminium ramen en deuren? Hieronder zetten wij de belangrijkste voordelen van deze drie materialen op een rijtje.

In de stijl van uw woning

Elke materiaalsoort heeft zijn specifieke eigenschappen en stijl. Met houten of pvc ramen kan u zowel een klassieke als eigentijdse look geven aan uw woning. Ook landelijk is perfect mogelijk met hout. Met aluminium kan u alle kanten uit: van klassiek tot superstrak, retro getint of met de look van staal.

Op het vlak van kleuren hebt u een onbeperkte keuze met houten of aluminium ramen. De kleurkeuze bij pvc ramen is ook zeer ruim maar iets beperkter. Qua kleurvastheid scoort aluminium iets beter dan pvc of hout. En wat betreft het voorzien van smalle profielen of grote glaspartijen spant aluminium alvast de kroon.

Pvc of aluminium ramen: heel onderhoudsvriendelijk

Pvc en aluminium zijn niet alleen kleurvaste maar ook slijtvaste materialen die minder onderhoud vragen dan hout. Het grote voordeel dat aluminium heeft is dat het vuil- en stofwerend is. Wat onderhoud betreft kunnen de drie materialen heel snel proper gemaakt worden met wat lauw water, natuurlijke zeep en een zachte doek of spons.

Er bestaan uiteraard specifieke producten voor een diepe reiniging die de kleurvastheid helpen behouden. Houten raamprofielen vragen hoe dan ook het meeste onderhoud. Door de temperatuurschommelingen kan hout bovendien krimpen en uitzetten waardoor er sneller barstjes in het lakwerk ontstaan. Dit geldt ook voor pvc en in mindere mate voor aluminium.

En wat met duurzaamheid?

Vandaag de dag zijn we steeds meer begaan met het milieu en onze ecologische voetafdruk. We kiezen dan ook liever voor duurzame producten die langdurig meegaan. Houten, pvc of aluminium ramen en deuren hebben een lange tot zeer lange levensduur. En als kers op de taart zijn de drie materialen recycleerbaar. De koploper hierbij is toch wel aluminium, dat tot op de laatste gram kan worden gerecycleerd.

Met Gudi kiest u voor kwaliteit

Dankzij onze jarenlange ervaring op het vlak van aluminium ramen en deuren, staan wij garant voor kwaliteit, vakkundige plaatsing en hoogwaardige afwerking. Wenst u graag nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.