Bewaar de warmte in huis met isolerende zonwering

In de winter houdt u het liefst zo veel mogelijk warmte in huis. De keuze voor aluminium ramen kan u hierbij alvast helpen. Maar wist u ook dat zonwering een belangrijke rol speelt in het behouden van de warmte in uw woning? U vraagt zich misschien af hoe dat mogelijk is… We lichten het hieronder graag toe en vertellen u ook nog welk belangrijk voordeel isolerende zonwering voor u heeft!

De ene zonwering is de andere niet

Een groot deel van de warmte in huis gaat verloren via uw ramen. Het juiste type glas is uiteraard belangrijk. Maar ook met de juiste zonwering kan u dit warmteverlies zo veel mogelijk tegengaan. Het voorzien van binnenzonwering zoals gordijnen zal weinig tot geen isolerend effect geven. Wilt u de isolatiewaarde van uw ramen maximaal verhogen? Kies dan voor buitenzonwering en meer specifiek voor isolerende rolluiken.

Op welke manier houden rolluiken de warmte binnen?

Naast het tegenhouden van de zon (en de warmte in de zomer), zorgen rolluiken voor extra isolatie (en warmte in de winter). Heel concreet betekent dit dat een rolluik meehelpt om de koude buiten en de warmte binnen te houden. Zij voegen namelijk een extra laag toe aan uw ramen waardoor warmteverlies beperkt wordt. Hierdoor verkrijgt u een relatief constante temperatuur in huis. En dat voelt u mettertijd in uw portemonnee!

Bespaar op uw energiefactuur

Met isolerende zonwering stabiliseert u dus – al dan niet bewust – de temperatuur in huis. U verhoogt hiermee enerzijds uw wooncomfort. Anderzijds bespaart u op uw energiefactuur omdat uw verwarming minder overuren draait. Ook het milieu profiteert ervan mee. Een leuke win-win toch? 

Kies voor isolerende zonwering

Wij hebben een ruim aanbod aan voorzet-, inbouw- en opbouwrolluiken. Bent u benieuwd welk type rolluik het best bij uw woning past? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder om de juiste keuze te maken!

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.