Rolluiken of screens: wat kiest u best?

Wie nieuwe ramen plaatst, doet er goed aan om meteen mee te investeren in rolluiken of screens. Beide scoren echter vrijwel even goed als het gaat om het tegenhouden van de zon. Om toch een weloverwogen keuze te kunnen maken, zetten wij hieronder de verschillen tussen beide zonweringen voor u op een rijtje.

Hou de zonnestralen buiten

owel screens als rolluiken hebben hun specifieke eigenschappen en voordelen. Beide producten houden het zonlicht langs de buitenkant van de woning tegen. Rolluiken doen dat nog grondiger dan screens. Onderschat echter de warmtewerende eigenschappen van screens niet. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot 90% van de warmte buitenshuis houden. Het exacte percentage hangt af van welk type doek en kleur u kiest.

Groot, groter, grootst!

Grote ramen zijn al enkele jaren een trend. Bij moderne woningen kan u ze niet meer wegdenken. Het resultaat is prachtig, maar het nadeel is echter wel dat hoe meer glas er is, hoe sneller de woning zal opwarmen. Screens hebben als voordeel dat ze grote glaspartijen kunnen bedekken. Bij rolluiken is dit een stuk beperkter. Daarnaast blijft het zicht op buiten grotendeels behouden bij screens.

Een donkere kamer biedt de beste nachtrust

Een groot voordeel van rolluiken is dat ze de kamer volledig verduisteren. Dit is bevorderlijk voor de nachtrust. Verder blokken rolluiken ongewenste blikken van buiten volledig af en maken ze de woning inbraakbestendiger. 

Wilt u uw woning verluchten of laten afkoelen en heeft u geen zin om nadien met de vliegenmepper rond te moeten lopen? Dan kiest u best voor screens. Zo kan u de woning verluchten zonder vliegen of andere insecten binnen te laten.

Rolluiken of screens? 

Bent u nog niet zeker of u best voor rolluiken of screens kiest? Of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Onze vakkundige adviseurs helpen u graag persoonlijk verder. 

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.