Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen: zo pakt u het aan

Rolluiken reinigen en zonweringen kuisen is geen zware opdracht. Het onderhoud beperkt zich hoofdzakelijk tot het stofvrij maken en het reinigen met water. In deze blog geven we graag een aantal tips waarmee u uw rolluik of zonwering in topconditie houdt.

Rolluiken reinigen: zo gaat u te werk

Rolluiken reinigen is heel eenvoudig. Door uw rolluiken 1 à 2 keer per jaar te reinigen verlengt u automatisch de levensduur. Schakel bij een elektrisch rolluik zeker eerst de stroom uit! Reinig uw rolluik met lauw water in combinatie met een pH-neutraal reinigingsproduct. Vergeet niet na te spoelen en met een zachte doek af te drogen.  Besteed zeker extra aandacht aan de geleiders zodat uw rolluiken steeds geruisloos blijven werken. Om de rubbers in perfecte staat te houden kunt u nog een siliconenspray aanbrengen.

Hoe onderhoudt u een zonwering?

U reinigt best uw zonwering in het voorjaar. Liefst ’s ochtends of ’s avonds wanneer de zon niet te hard schijnt. Begin met de zonwering stofvrij te maken. Dat kunt u doen door het vuil weg te blazen of af te borstelen. Neem helder water om het doek schoon te maken en de weervlekken te verwijderen. Laat het doek drogen aan de open lucht. Wanneer u uw zonwering opnieuw oprolt terwijl die nog vochtig is, riskeert u schimmelvorming op uw stof.

Heeft het reinigen met enkel water niet het gewenste resultaat? Voeg dan een klein dopje pH-reinigingsproduct toe, maar overdrijf hier zeker niet mee om vlekvorming op uw zonwering te vermijden.

Als extra optie kan u ervoor kiezen om uw rolluik of screen vanop afstand aan te sturen met de TaHoma Box en App. Vooral handig wanneer het plots heel erg warm wordt en u nog op uw werk zit. Een simpele druk op de knop volstaat om uw rolluiken te sluiten.

Wij gaan zelfs een stapje verder

Soms zal u door tijdsgebrek of een andere reden niet in staat zijn om uw rolluiken of screens automatisch te bedienen. Dan is er de oplossing om via de app verschillende tijdstippen in te stellen waarop uw zonwering moet openen en sluiten.

En voor een ultiem comfort in huis kunnen wij ook een warmtesensor plaatsen. U bepaalt zelf de temperatuur waarop uw rolluiken of screens automatisch zullen reageren!

Wilt u elektrische rolluiken of screens laten plaatsen?

Gudi staat alvast voor u klaar om voor uw woning de juiste keuze te maken. Wij geven u graag uitgebreid uitleg over de verschillende mogelijkheden en voordelen van elektrische rolluiken en andere zonwering. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bij Gudi kan u steeds terecht voor het plaatsen van kwalitatieve ramen, deuren, zonweringen etc. Uiteraard staan wij ook voor u klaar om u wegwijs te maken in de huidige premies ramen en deuren. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze toonzaal.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.