Waarom kiezen voor een verzonken schuifraam?

Een verzonken schuifraam is een raam waarbij het profiel is weggewerkt in de vloer. Het is een concept dat steeds meer gebruikt wordt bij nieuwbouwwoningen. Maar vanwaar de populariteit? Wij leggen graag de voor- en nadelen voor je uit.

De voordelen van een verzonken schuifraam

1. Gebruiksvriendelijk

Omdat een verzonken schuifraam (gedeeltelijk) is ingewerkt in de vloer, heb je weinig of geen overstap naar binnen of naar buiten. Daardoor wordt het zeer eenvoudig om naar binnen en buiten te stappen. Een minimum aan overstappen is gebruiksvriendelijk voor elke bewoner. Zowel de piepjonge bewoner als de bewoner die minder mobiel is, heeft baat bij een minimale overstap. 

2. Esthetisch mooier

Een verzonken schuifraam wordt ook vaak gekozen omwille van het esthetische aspect. Hoe minder zichtbaar het profiel is, hoe groter het panoramagevoel wordt. Je ziet immers bijna alleen glas. Ga je voor een aluminium raamprofiel, dan heb je keuze uit tal van verschillende kleuren. Je kan dus een schuifraam kiezen dat perfect bij de stijl van de woning past.

3. Geschikt voor grote oppervlakken

Verzonken schuiframen, en zeker aluminium raamprofielen, zijn zeer sterk en zijn daarom ideaal voor grote raamoppervlakken.

De nadelen van een verzonken schuifraam

1. Voorbereiding

Een verzonken raamprofiel vergt de nodige voorbereiding. Het is dan ook vooral een populair concept in nieuwbouwprojecten. Je moet op voorhand rekening houden met een paar details, en je houdt er best zo vroeg mogelijk rekening mee. Zelfs de architect wordt daarvoor best ingeschakeld. Wil je tijdens een renovatie een verzonken schuifraam steken? Dan komt er iets meer kap- en breekwerk aan te pas.

2. Onderhoud

Hoe dieper het raam in de vloer zit, hoe moeilijker het wordt om de rails proper te krijgen. Normaal gezien krijg je het meeste vuil dat ertussen zit weg met de stofzuiger, maar het hardnekkige vuil vergt iets meer moeite.

3. Afwatering

Kies je voor een verzonken schuifraam, dan is het belangrijk dat de inpassing perfect is. De regen die op je ramen en dorpels terechtkomt, moet weg kunnen. 

Meer informatie?

Wil je zelf een verzonken schuifraam steken? Dan neem je best eerst contact op met een ervaren raamspecialist. Wij zijn bereikbaar voor al je vragen! Neem contact op! 

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.