De vele voordelen van aluminium ramen en deuren

Bent u van plan om nieuwe ramen of deuren te installeren of deze te vervangen? Dan heeft u de keuze uit 3 materialen: hout, aluminium of pvc. Vooral aluminium groeit de laatste jaren in populariteit en dit heeft een goede reden. Niet alleen is dit materiaal licht, roestvast en sterk, het heeft ook nog tal van andere voordelen. In deze blog geven we een aantal redenen waarom u best kiest voor aluminium ramen en deuren.

Energiebesparing

Hoewel aluminium op het eerste zicht duurder lijkt dan pvc of hout, komt het op langere termijn sowieso goedkoper uit. Aluminium ramen bieden uw huis namelijk een goede isolatie, zijn conform aan de EPB-regelgeving en uiterst geschikt voor BEN-woningen en passiefhuizen. Zo houden ze in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten. Ideaal om te besparen op uw energiefactuur.

Strak en modern design

Het uiterlijk van uw woning wordt voor een groot deel bepaald door de stijl van uw deuren en ramen. Het is dan ook belangrijk om voor een stijl te kiezen die bij uw woning past. Aluminium ramen en deuren zijn trendy en stijlvol. Door de kenmerken van het materiaal zijn in tegenstelling tot hout of pvc wél smalle profielen mogelijk. Ook voor renovatie van authentieke, stalen profielen is aluminium de juiste keuze. 

voordelen aluminium ramen

Onderhoud en duurzaamheid

In vergelijking met hout is het onderhoud van aluminium kinderspel. Een aantal keer per jaar met lauw water wassen is voldoende om uw ramen en deuren als nieuw te doen blinken. Aluminium is bovendien niet elektrostatisch en trekt dus geen stof en vuil aan. Het lijdt het minst onder vocht, uv-stralen en temperatuurschommelingen. Barsten en verkleuringen zijn dan ook zeer uitzonderlijk. De grondstof is daarnaast in grote hoeveelheden op onze aarde aanwezig en het is 100% recycleerbaar. Aluminium is dus ook een groene keuze.

Meer informatie over de voordelen van aluminium ramen en deuren

Wilt u meer informatie over de voordelen van aluminium deuren en ramen of bent u benieuwd naar de prijs in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.