Waarom steeds meer mensen kiezen voor aluminium schuiframen

Grote ramen zijn onlosmakelijk verbonden met moderne woningen. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar bieden tal van voordelen. Het spreekt dan ook voor zich dat almaar meer mensen hiervoor kiezen. Dit gebeurt vaak in de vorm van aluminium schuiframen. In deze blog leggen we u uit wat de voordelen hiervan zijn.

Praktische voordelen van aluminium schuiframen

Natuurlijk licht in huis is een absolute must. Grote ramen geven u bovendien een uitgestrekt zicht op uw tuin of terras. Hoe groter uw ramen, hoe mooier de overgang tussen binnen en buiten. Zijn uw tegels in de leefruimte dezelfde als die op het terras? Dan geniet u des te meer van een harmonieus geheel. 

Juist omdat grote ramen veel licht en dus warmte binnen laten, is het binnen tijdens gure winterdagen ook sneller aangenaam van temperatuur. Aluminium profielen hebben daarnaast een uitstekende u-waarde, wat betekent dat ze goed isoleren. Zo hoeft de verwarming minder hard zijn best te doen en dat merkt u aan uw energierekening. Mag het wat koeler? Dan heeft u bij ons de keuze uit verschillende soorten zonweringen. Hiermee kan u precies regelen hoeveel zonlicht u in uw huiskamer of kantoor toelaat.

SAPA Confort Smartline XS

Bij de keuze van een schuifraam speelt uiteraard ook het ontwerp een rol. Het globale uitzicht van een schuifraam wordt bepaald door de aanzichtbreedte van de middenstijl. Hoe breder deze is, hoe zwaarder het schuifraam eruitziet. De breedte van deze middenstijl wordt door menig (ver)bouwer over het hoofd gezien. Bij SAPA heeft men hier speciaal de focus opgelegd. Met een versmalde aanzichtbreedte van amper 36 mm is de Confort Smartline XS het smalste schuifraam in zijn soort. Toch voldoet deze aan alle eisen op het vlak van thermische isolatie. De glaspartijen kunnen daarnaast in de vloer worden ingewerkt, zodat er geen drempel is.

Meer informatie over ramen op maat

Wil u na het lezen van deze blog meer informatie over aluminium schuiframen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom voor een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een oplossing voor uw persoonlijke situatie. 

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.