ramen-en-deuren-wetteren-1

HARMONICARAAM

Op zoek naar een manier om je buitenleven naar binnen te brengen? Met een harmonicaraam geniet je voortaan meer van je tuin of terras. SAPA aluminium ramen passen perfect bij elke woning, zijn sterk en hebben een lange levensduur. Ontdek alle voor- en nadelen!

De voordelen van een harmonicaraam

Een harmonicaraam of vouwraam/-deur biedt de mogelijkheid om je raam zijdelings samen te vouwen in accordeonvorm. Dat kan zowel volledig rechts als volledig links of gesplitst. Op die manier ontstaat er een vrije raamopening die je buitenleven naar binnen brengt. Hierdoor worden je tuin en terras echt één geheel.

De nadelen van een harmonicaraam

Om een harmonicaraam perfect functioneel te maken, moeten er heel wat profielen worden geïnstalleerd. Er schiet zo maar weinig glas over. Als je de deur dicht doet, belemmert dat toch wel het uitzicht naar je tuin of terras. De verhouding profiel t.o.v. raam is uiteindelijk niet ideaal, waardoor het bovendien een dure optie wordt. Bijgevolg zouden we een harmonicaraam niet aanraden.

Een harmonicaraam is thermisch ook niet de beste oplossing. Aangezien het schuifraam verschillende scharnierpunten heeft, is er meer kans op spleten waar tocht door kan.

Wat we dan wel zouden aanraden?

Een standaard SAPA aluminium schuifraam! Een standaard schuifraam heeft veel minder profielen en een betere thermische dichting. Je kan een schuifraam, net zoals een harmonicaraam, ook in verschillende delen openschuiven om contact tussen buiten en binnen te creëren. Dat hangt natuurlijk af van de grootte van het schuifraam.

Aluminium is een erg duurzaam en vormvast materiaal dat jarenlang meegaat zonder kwaliteitsverlies te kennen. SAPA aluminium ramen worden niet aangetast door wisselende weersomstandigheden, en hebben bovendien nauwelijks onderhoud nodig. Aluminium profielen zijn daarnaast uitstekende isolatoren met een gunstige u-waarde. Een slimme keuze op lange termijn, dus!

Kies je voor een raam met aluminium profielen, dan geniet je van enkele belangrijke voordelen:

  1. De sterke profielen zijn ideaal voor grote raamoppervlakken
  2. Ruime keuze aan vormen en kleuren (alle RAL-kleuren)
  3. Slank design

Aluminium biedt bovendien tal van mogelijkheden voor jouw raampartij. Het innovatieve materiaal past bij elke stijl en elk type woning. Aluminium leent zich bovendien als geen ander voor bijzondere architecturale uitdagingen. Je kiest zelf hoe je je raam oriënteert en indeelt. Hou je van een strakke look? Denk dan eens aan een verzonken schuifraam!

Meer weten?

Wens je meer informatie voordat je een beslissing maakt? Neem gerust contact op! Wij helpen je graag verder met een ontwerp op maat of een vrijblijvende offerte.

Harmonicaraam
Aluminium schuifraam

LAAT U INSPIREREN

Benieuwd naar wat Gudi nog meer te bieden heeft?
 
Ontdek dan onze realisaties, stuk voor stuk op maat gemaakt!

BEKIJK HIER EEN SELECTIE VAN ONS AANBOD

ALUMINIUM DEUREN

Ontdek meer >

ALUMINIUM RAMEN

Ontdek meer >

ZONWERINGEN

Ontdek meer >

ARTLINE RAMEN

Ontdek meer >

PROJECTONTWIKKELING

Ontdek meer >

EN ANDERE ALUMINIUM OPLOSSINGEN ZOALS

GEVELBEKLEDING

SECTIONALE POORTEN

ROLLUIKEN

PAKJESBRIEVENBUSSEN

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.