Nieuwe ramen: wat zijn de trends?

Hebt u plannen om dit jaar nieuwe ramen te plaatsen? Dan wilt u natuurlijk mee zijn met de laatste trends. Na het lezen van deze blog kan u goed geïnformeerd de juiste keuze maken.

Zuinig met energie

Nu de energiefactuur zo hoog ligt, zijn we meer dan ooit op zoek naar manieren om te besparen. In 2022 kiezen we dan ook meer en meer voor energiezuinige oplossingen. Aluminium ramen bieden goede isolatie en zijn conform aan de EPB-regelgeving. Ze zijn ook uiterst geschikt voor BEN-woningen en passiefhuizen, en daarom een populaire keuze. Nieuwe alu ramen zijn dus ideaal om te besparen op uw energiefactuur.

Een raam als muur

Glazen schuifwanden en vouwdeuren worden dit jaar steeds meer gebruikt om een ruimtegevoel te creëren. Lege muren worden vervangen door uitzicht op tuin, natuur en zonlicht. Hoe groter de ramen, hoe beter. Aluminium maakt het mogelijk om hele grote – en dus ook hele zware – raampartijen te realiseren.

Slanke schuiframen

Ook slanke schuiframen zijn nog steeds helemaal in. Kies bijvoorbeeld voor de Confort Smartline XS, een SAPA aluminium schuifraam met een versmalde aanzichtbreedte van minder dan 36 mm. Daarmee is het een van de smalste schuiframen op de markt.

Gebogen en cirkelvormige ramen

Opvallende cirkelvormige of gebogen ramen geven uw huis meteen karakter. Ze zorgen voor een aangenaam contrast ten opzichte van de rechte lijnen en hoeken van de meeste moderne huizen. De organische vormen sluiten bovendien ook naadloos aan bij de natuur-trend. We gaan voor meer natuurlijke vormen, natuurlijke materialen en natuurlijke aspecten in 2022. En een extra pluspunt: gebogen ramen creëren interessante lichtpatronen in uw huis.

Zwarte omlijsting

Ramen en deuren zijn dé blikvangers van uw huis. En dan gaat het vooral over de kleur van de raam- of deurprofielen. Zwart is al enkele jaren de meest populaire keuze, en het ziet er naar uit dat die trend ook in 2022 zal doorzetten. Kies voor kwalitatief materiaal, zoals SAPA aluminium ramen, zodat uw zwarte ramen of deuren geen kleurverlies lijden.

Meer informatie over uw nieuwe ramen?

Wilt u meer inspiratie opdoen omtrent de nieuwste trends in ramen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij helpen u graag verder met uw nieuwe ramen.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.