Prijs aluminium ramen: hoe wordt deze bepaald?

Is uw woning al meer dan 25 jaar oud en zijn de ramen en/of deuren eens aan vervanging toe? Of bent u momenteel aan het (ver)bouwen en hebt u nog wat budget vrijgehouden voor nieuwe ramen en deuren? Dan vraagt u zich misschien af op basis van welke factoren de prijs van aluminium ramen bepaald wordt… We gaan er voor u graag even wat dieper op in!

Kies voor duurzaam

Een snelle research heeft u alvast geleerd dat kiezen voor aluminium ramen niet de meest budgetvriendelijke keuze is. Maar eens u de voordelen kent, wordt het wel duidelijk dat u met aluminium ramen of deuren de meest duurzame keuze maakt! Hoewel aluminium op het eerste zicht duurder lijkt dan pvc of hout, komt het op langere termijn sowieso goedkoper uit. En dat om de volgende redenen:

  • Heel onderhoudsvriendelijk en geen schilderwerken nodig.
  • Hoge thermische isolatie (zowel voor koude als warmte).
  • 100% recycleerbaar.
  • Roestvast en bestand tegen alle weersomstandigheden (uv-stralen, vochtige temperaturen, …).

Hoe wordt de prijs van aluminium ramen bepaald?

Om de exacte prijs van aluminium ramen te bepalen, is het belangrijk om goed in kaart te brengen aan welke vereisten deze moeten voldoen. Een beslissende factor hierin is het type van ramen en deuren dat u wil voorzien.

Zo kan u kiezen voor een standaard vast raam. Dit type raam kan u niet openen maar met een ventilatierooster kan u de ruimte toch nog laten verluchten. Een valraam, draairaam en draai-kiepraam kunnen wel (volledig of deels) opengezet of gekiept worden. En wil u graag een mooi zicht vanuit uw woning op het terras of de tuin? Dan kan u een schuifraam laten plaatsen. Dat is bovendien helemaal mee met de laatste trends!

Het spreekt voor zich dat hoe complexer een bepaald type raam is – zoals een schuifraam dat vaak ook een vernuftig mechanisme heeft – hoe prijziger het raam zal zijn. Een andere belangrijke factor is de grootte van de ramen. Zijn deze heel erg groot? Dan kan u met aluminium uw woning van grote en slanke raamconstructies laten voorzien (wat niet mogelijk is met pvc).

Verder speelt de keuze van beglazing zoals hoogrendementsglas een grote rol in het bepalen van de prijs. Ook eventuele extra’s zoals rolluiken of screens hebben een invloed op de totaalprijs. Kijk zeker eens goed na op welke premies ramen en deuren u in 2022 recht hebt. Want alle beetjes helpen natuurlijk!

Met Gudi bent u verzekerd van de beste kwaliteit

Wilt u graag meer informatie over onze aluminium ramen en deuren of bent u benieuwd naar de prijs in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.