De voordelen van triple glas ten opzichte van dubbel glas

In deze dure tijden staat energie besparen bij heel wat gezinnen centraal. Een goede isolatie van je woning is daarbij erg belangrijk. Zo kan je je dak voorzien van voldoende isolatie, je gevel isoleren, maar ook kiezen voor ramen die zeer goed isoleren. En dan komen we automatisch uit bij ramen met triple glas.

De voordelen van triple glas ten opzichte van dubbel glas

Degelijke ramen – lees kozijnen én beglazing – spelen een zeer belangrijke rol in je energie-uitgaven. Studies tonen aan dat zowat 12 tot 15% van je warmte in huis verloren gaat via ramen en deuren. Investeren in super isolerende ramen is zeker niet goedkoop, maar dankzij je lagere energierekening betaalt het zichzelf vrij snel terug.

Wil je meteen voor het allerbeste gaan, kies dan triple glas boven dubbel glas.
De voordelen van triple glas spreken voor zich:

  • Triple glas heeft een U-waarde van ongeveer 0,6, terwijl het huidige standaard dubbel glas blijft steken op 1.0. Triple glas houdt de koude dus veel beter uit en de warmte veel beter in huis.
  • Niet alleen de thermische, maar ook de akoestische kwaliteiten van driedubbel glas staan buiten kijf. Dankzij de drie glaslagen sijpelen vervelende geluiden van buiten minimaal door in huis.
  • Condensatie aan de binnenzijde van je raam is verleden tijd. De middelste glasplaat vormt a.h.w. een buffer tussen de twee buitenste glasplaten. Condensatie aan de buitenzijde blijft wel mogelijk, maar wijst net op de uitstekende thermische isolatie van triple glas.
triple glas 2
triple glas

Enkele bedenkingen

Natuurlijk is triple glas een zeer goede keuze. Toch zijn er ook enkele kanttekeningen.

Zo is triple glas heel wat duurder dan gewoon dubbel glas. Bovendien past het mogelijk ook niet in je bestaande kozijnen, waardoor je verplicht bent ook die te vervangen. Verder kan driedubbel glas ook voor minder licht in huis zorgen. En ten slotte, investeer niet in triple glas indien je woning elders slecht geïsoleerd is. Triple glas werpt enkel zijn vruchten af als het totaalplaatje klopt.

Benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie?

Wil je meer weten over de voordelen van triple glas? Wij vertellen je er graag alles over.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.