Wat is de levensduur van aluminium ramen?

Buitenschrijnwerk vormt een wezenlijk onderdeel van je woning. Meer nog, het bepaalt in grote mate de uitstraling van je huis. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je voldoende tijd neemt om de juiste kleur en materiaal voor je toekomstige ramen en deuren te kiezen. Op het vlak van materiaal zijn er trouwens heel wat verschillen inzake gebruiksgemak en levensduur.

Wat is de levensduur van aluminium ramen?

De meeste mensen kiezen houten ramen omwille van de authenticiteit en charme. Ramen in pvc of kunststof scoren goed op het vlak van prijs en gebruiksgemak. Aluminium ramen ten slotte zijn geliefd o.w.v. de strakke uitstraling en het gebruiksgemak, maar worden dikwijls als duur bestempeld.

Maar al te vaak kijkt de potentiële koper echter niet naar de levensduur van de verschillende materialen. Aluminium mag dan wel als duur aanzien worden, het heeft wel de langste levensduur (tot 50 jaar). Ramen in pvc gaan 25 tot 40 jaar mee, afhankelijk van de gebruikte grondstoffen. Houten ramen kan je 20 tot 30 jaar houden. Daarbij speelt de houtkeuze en het onderhoud een grote rol.

Zo zie je maar, goedkoop is niet steeds beterkoop…

levensduur-aluminium-ramen
levensduur-aluminium-ramen

Andere troeven van aluminium ramen

Naast hun lange levensduur bieden ramen in aluminium nog heel wat voordelen.

  • Aluminium is bestand tegen UV-straling, vocht en roest.
  • Ramen in aluminium vereisen een minimum aan onderhoud.
  • Aluminium is zeer duurzaam, want 100% recycleerbaar.
  • Raamprofielen in aluminium bieden uitstekende isolerende kwaliteiten.
  • Aluminium ramen combineren elegantie en lichtgewicht met een ongeziene sterkte. Zo kunnen ze zeer eenvoudig erg grote oppervlakten overbruggen.

Benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie?

Ben je verleid door de voordelen van aluminium ramen? Ontdek ons ruime assortiment aluminium ramen van SAPA.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.