Dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas, is dat voordelig?

Nu de energieprijzen zo hoog zijn, helpen alle beetjes om zo min mogelijk elektriciteit, gas of stookolie te verbruiken. Je huis isoleren vormt daartoe een belangrijke voorwaarde, maar ook de plaatsing van nieuwe ramen levert een niet te onderschatten bijdrage. En dan spreken we niet enkel over de profielen, maar ook over de beglazing.

Dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas, is dat voordelig?

De nieuwste generatie ramen heeft veel betere isolerende kwaliteiten. De raamprofielen zelf bestaan uit meerdere kamers en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Daardoor weerstaan ze veel beter aan warmte en koude en houden ze ook geluid beter buiten.

Maar wat ben je met raamprofielen van topkwaliteit indien je beglazing niet van hetzelfde niveau is? Dubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas, maar hoogrendementsglas heeft op zijn beurt een isolatiewaarde die tot drie keer hoger ligt dan die van dubbel glas.

Hoogrendementsglas bevat een dun, isolerend metaallaagje aan de binnenzijde, terwijl de ruimte tussen de glasplaten gevuld is met edelgas. Daardoor bereikt dit soort beglazing een Ug-waarde van 1, waar dubbele beglazing blijft steken op een Ug-waarde van 2,8.

Met andere woorden, hoogrendementsglas isoleert veel beter dan dubbel glas. Toegegeven, de kostprijs ervan ligt ook een stuk hoger, maar die extra financiële inspanning heb je na enkele jaren alweer terugverdiend.

Dubbel-glas-vervangen-door-hoogrendementsglas
Dubbel-glas-vervangen-door-hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas en aluminium raamprofielen, de ideale combinatie

Laat je je dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas, kies dan meteen ook voor nieuwe raamprofielen. De keuze voor aluminium raamprofielen ligt voor de hand. Ze zijn licht en erg sterk, waardoor ze grote oppervlakten kunnen overspannen en een maximum aan daglicht binnenlaten. Dankzij hun look passen ze bovendien bij elke bouwstijl.

Last but not least beschikken ze over uitzonderlijke isolatiewaarden, zowel op thermisch als op akoestisch vlak. Ideaal dus om te combineren met je gloednieuwe hoogrendementsbeglazing!

Benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie?

Overweeg je je bestaande dubbel glas te laten vervangen door hoogrendementsbeglazing? Wij vertellen je graag alle details en bezorgen je een vrijblijvende offerte op maat.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.