Prijs nieuwe ramen: welke factoren bepalen de kosten?

Ben je op zoek naar nieuwe ramen? Niet alleen de keuze is enorm groot, ook de prijzen verschillen zeer sterk. Maar wat bepaalt nu eigenlijk de prijs van nieuwe ramen? Wij zetten alles op een rijtje.

Wat bepaalt de prijs van nieuwe ramen?

De prijs van nieuwe ramen wordt grotendeels bepaald door 3 elementen: het gekozen materiaal, de beglazing en mogelijke opties.

Ramen zijn beschikbaar in drie materiaalsoorten: pvc, hout en aluminium. De eerste soort is in het algemeen het goedkoopst, aluminium het duurst. Maar goedkoop is daarom niet beterkoop. Aluminium ramen laten zich meer betalen, maar scoren het best inzake isolatiewaarden en duurzaamheid.

Tegenwoordig is dubbel glas de minimumnorm voor je beglazing. Hoe beter de isolatiewaarde van je glas, hoe hoger de prijs. Zo kost HR+++ glas dubbel zoveel als eenvoudig dubbel glas, maar levert het, dankzij de zeer sterke isolerende kwaliteiten, op termijn een fikse besparing op je energierekening op.

Bijkomende opties zoals extra geluidswerend glas stuwen de prijs verder omhoog, maar verhogen ook je wooncomfort in niet geringe mate. Wil je bovenop je nieuwe ramen ook een vliegenraam of rolluiken op maat, dan betaal je daarvoor vanzelfsprekend bij.

prijs-nieuwe-ramen
prijs-nieuwe-ramen

Aluminium ramen, een slimme keuze.

Ramen in aluminium mogen dan wel aan de top van de prijsvork staan, ze bieden ook waar voor je geld. Het is een licht en buitengewoon sterk materiaal dat kan gebruikt worden om grote oppervlakten te overspannen en een maximum aan daglicht binnen te laten. Bovendien heeft aluminium een strakke, tijdloze look, waardoor het bij elke bouwstijl past.
Ten slotte kan aluminium uitpakken met onevenaarbare isolatiescores, zowel op thermisch als op akoestisch vlak.

Benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie?

Ben je benieuwd naar de prijs van nieuwe ramen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een offerte op maat.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.