Waarom kiezen voor geluidsisolerende ramen?

Woon je in het midden van een levendige stad of langs een druk bereden weg? Dan heb je ongetwijfeld geregeld te kampen met geluidsoverlast in huis. Wil je dat probleem aanpakken? Met geluidsisolerende ramen beperk je de storende geluiden die je woning binnendringen tot een minimum.

Waarom kiezen voor geluidsisolerende ramen?

Maar al te vaak is een raam het zwakste punt in het geluidsdicht maken van je woning. Vooral oudere ramen met enkel of dubbel glas slagen er niet in storende geluiden van buitenuit tegen te houden. Met hoogrendementsglas of akoestisch glas verhoog je niet alleen de thermische isolatiekwaliteiten van je ramen, maar scoor je ook een pak beter inzake geluidsisolatie.

Drie bepalende factoren

De akoestische isolatie van je geluidsisolerende ramen wordt bepaald door drie elementen: de dikte van het glas en het aantal glaslagen, de ruimte tussen de glaslagen en het profiel van je raam.

geluidsisolerende-ramen-4

Hoe minder glaslagen, hoe lager de isolerende kwaliteiten van je raam. Met hoogrendementsglas – bestaande uit twee lagen met een coating en isolerend gas tussen de beglazing – zit je al goed. Wil je de geluidsdemping naar een nog hoger niveau tillen, kies dan voor akoestisch glas. Dat bestaat uit ten minste drie glaslagen met een coating en isolerend glas dat het geluid dempt.

De aard van de vulling tussen de verschillende lagen is eveneens van belang. Een isolerend glas houdt meer geluid tegen dan gewone lucht.
Ten slotte is ook de kwaliteit van het raamprofiel belangrijk. Een kwaliteitsprofiel beschikt over betere afdichtingsvoegen en afwerking, waardoor geluid beter gedempt wordt.

Meer informatie?

Wil jij je wooncomfort verhogen met geluidsisolerende ramen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info en een overzicht van ons assortiment.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.