Je woning energiezuiniger maken?

Je energiekosten drukken, het is al jaren een hot topic voor de meesten onder ons. Zeker in periodes van hoge energieprijzen neemt het belang ervan proportioneel toe. Energiebesparende maatregelen zijn essentieel in het drukken van de energiekosten. De vervanging van je oude ramen speelt daarin een zeer grote rol.

Wil je je woning energiezuiniger maken? Kies voor aluminium ramen!

Wist jij dat door 1 m2 muur vier keer meer warmte verloren gaat dan door 1 m2 glas? En dat hoogrendementsglas het warmteverlies door je ramen vermindert met 80% ten opzichte van enkel glas? Laat het duidelijk zijn, investeren in nieuwe ramen levert je een forse energiewinst op.
In combinatie met hoogrendementsglas zorgt elk type raam – aluminium, hout of pvc - voor een lagere energierekening, maar aluminium heeft volgens ons een streepje voor.

Ramen in aluminium hebben doorgaans een U-waarde van 1,5 W/m2K (dubbele beglazing) tot 0,8 W/m2K (driedubbele of HR beglazing). De U-waarde wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van de gekozen beglazing, maar ook door de kozijnen zelf. Kozijnen met meerdere kamers en kwalitatieve afdichtingen scoren vanzelfsprekend beter dan minderwaardige ramen.

Bovendien doen aluminium ramen het niet enkel erg goed inzake thermische isolatie, maar zorgen ze ook voor een voortreffelijke akoestische isolatie. Zo kan jij in alle comfort van je woning genieten.

woning-energiezuiniger-maken
woning-energiezuiniger-maken

Andere voordelen van aluminium ramen

Naast de straffe isolerende kwaliteiten van aluminium ramen bieden ze nog heel wat voordelen.
We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Aluminium is erg licht en zeer stevig. Daardoor zijn aluminium ramen ideaal om grote oppervlakten te overspannen.
  • Aluminium kan 100% gerecycleerd worden. Kiezen voor aluminium ramen is dus een milieuvriendelijke keuze.
  • Ramen in aluminium gaan een eeuwigheid mee en vereisen een minimum aan onderhoud. Bovendien zijn ze volledig kleurvast en vochtbestendig.

Meer weten?

Ben je op zoek naar nieuwe ramen? Kies voor aluminium. Wij vertellen je graag waarom.

Is uw keuze gemaakt?

Gaat u voor kwaliteitsvolle ramen, deuren, zonweringen, poorten, rolluiken... van Gudi BVBA? Een verstandige beslissing! Contacteer ons of vraag een vrijblijvende offerte aan en dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.